In deze blog wordt van alles verteld over de Androsace plant. Geweldig voor de echte liefhebbers hiervan. Het is dan ook een plant waar van alles en nog wat over te vertellen plant. Wat dat betreft zijn er wel twintig blogs over vol te schrijven, maar helaas is er maar ruimte voor alleen deze. Toch is het leuk om wat dieper op planten in het algemeen in te gaan. Want welke plant past bijvoorbeeld goed bij welke persoonlijkheid? Niemand weet het misschien, maar hier is wel degelijk onderzoek naar gedaan. Dat dit mateloos interessant is staat we; vast!

Plant bij persoonlijkheid

Er zijn ware testen die je dus precies kunnen vertellen welke plant het beste bij jou persoonlijkheid past. Planten hebben vaak een rustgevende werking. Daarnaast zorgen ze voor een bepaalde hoeveelheid groen in huis wat veel mensen als prettig ervaren. Zo is dit niet alleen mooier voor het interieur maar werkt het tevens goed voor de geest. De juiste samenstelling is natuurlijk wel belangrijk. Dit vooral om een goede balans te vinden.

De Androsace plant, een korte kennismaking

In deze blog richten wij ons vooral op de Androsace. Ondanks dat dit niet een plant is die je veel bij mensen ziet maakt dit het niet minder mooi. Deze komt vooral voor in het Noordelijk halfrond en staat bekend als ern rotsplant. Androsace mag dan de naam zijn die deze plant officieel heeft, in het Nederlands kennen mensen het misschien eerder onder een andere noemer. Er wordt bijvoorbeeld gerefereerd aan de manschild of rotsjasmijn.

Het uiterlijk van de plant laat zich het liefste omschrijven als zacht en vrolijk. Omdat deze veel voorkomen in berg gebieden zijn ze goed tegen verschillende weersomstandigheden bestand. Zo kan de Androsace in vergelijking met veel anderen veel zon hebben maar heeft het ook geen moeite met wat ruiger weer op zijn tijd. Je zult de plant, misschien onderbewust, wel eens gezien hebben. In bijvoorbeeld bergweides komt dit vaak terug. Het draagt bij aan het beeld van hoe de gemiddeld weide op hoogte eruit ziet en hoe deze wordt afgebeeld in reclames en dergelijke.

De plant heeft een grote familie aan andere plantsoorten. Het valt onder de sleutelbloem familie. Doordat deze als het ware tussen de rotsen uit groeit geeft het een mooi aanzicht. Wil je een keer zoveel mogelijk Androsace in het ‘wild’ zien? Dan is een vakantie in bijvoorbeeld de Alpen een erg goed idee. Ga hier maar eens een mooie bergwandeling maken en je zult deze plant veelvuldig tegenkomen op allerlei verschillende manieren. Het is enorm leuk om te zien hoe deze de omgeving opfleurt. Juist daarom is het heel erg leuk om er zelf een aantal in bezit te hebben. Qua inrichting zal niemand daar spijt van krijgen.